Onze B&B ligt in het unieke grensdorp Baarle in het hart van de Benelux en de Kempen, op de grens van België en Nederland en de provincies Antwerpen en Noord-Brabant, midden in de driehoek Tilburg, Turnhout en Breda. Baarle is een merkwaardige dorp dat vanwege haar enclaves wereldberoemd is; 30 stukjes België en Nederland die in elkaar verweven zijn. Voor uitgebreide informatie over dit unieke dorp kunt u kijken op: https://toerismebaarle.com

Onze B&B ligt aan het karakteristieke Loveren, een buurtschap op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Baarle. Loveren beschikt over een eigen kern wat is te herkennen aan de "plaetse". Een plaetse is een driehoekig plein dat veelal te vinden is in dorpen en steden uit de Middeleeuwen. Op deze plaats kruisten de wegen van Antwerpen naar 's-Hertogenbosch en van Turnhout naar Breda elkaar.

Het meest markante gebouw in Loveren is het huis met de twee huisnummers. Dit huis is de voormalige Herberg De Swaen en is kort na 1640 gebouwd en heeft de status van Rijksmonument in zowel Nederland als België. Deze herberg was één van de halteplaatsen voor passerende rijtuigen. De postkoetsen hadden een vaste halteplaats bij de tevens op Loveren gelegen herberg De Roode Leeuw, gevestigd in het pand waar nu onze B&B is en waar we de B&B naar hebben vernoemd! 

Zeer waarschijnlijk heeft Hugo de Groot in deze herberg overnacht in de nacht van 22 maart op 23 maart 1621 toen hij in een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein en op weg was naar Antwerpen. Drieëndertig jaar later zou ook Christina I van Zweden na haar troonsafstand in Loveren overnachten. Mogelijk dat Hugo de Groot haar aangeraden had om in Loveren te overnachten.